Lång "vila"

Mycket och lite har hänt sen båthuset stog klart i december.

Vi har bytt två bord på babordsidan.
Tidigare har Athenes bordläggning varit byggd helt i Honduras Mahogny. Efter renoveringen kommer hon att ha en botten i Furu, men behålla de friska borden som ligger ovanför vattenlinjen.

Vi har antagit att förstäven varit relativt okej under vattenlinjen, men under rivningsarbetet av de bord som måste bytas har vi insett att hela stäven tyvärr mår ganska kasst. Den är limmad av 17 mm ekplank, 7 stycken. När stackars Emil upptäckte det här tänkte han, "Nej. Nu ger vi upp. Det här går aldrig." Men eftersom jag är okunnig och inte har en aning om hur jobbig det är att laga en stäv tänkte jag såklart "Okej, hur fixar vi det här?" Visst, tidsplanen var spräckt, men nu fick vi istället för att arbeta mot en sjösättning jobba mot en båt som är stark nog för att klara en resa på båtvagn. För flyttas ska hon!

Efter tänkande i veckan har vi dock kommit fram till att det finns tillräckligt mycket motstånd kvar i ekplanken för att en epoxilimning ska göra stäven stark nog att sätta bordläggningen i, iallafall under vattenlinjen. Över vattenlinjen får vi lösa problemet med en såkallad "Maritim lösning" det vill säga, gör nått med det som finns tillhand innan båten sjunker!

Så läget som det är nu är att Cathis är sysselsatt med att skrapa färg och plugga ur plankorna längs med stäven för att kunna fläka ur bordläggningen så att  Emil sen kan komma åt stäven och limma mellan plankorna.

För i sjön ska båten, helst utan att hamna på botten!

Over and out
/Cathis


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0